Resultater, pointer og fortolkninger på denne hjemmeside er blevet til via en række forskellige digitale værktøjer. Vi har som udgangspunkt haft som mål at undersøge positioneringen af aktører, der på forskellig vis mobiliserer sig og forholder sig til hinanden på internettet. Vi har arbejdet med et korpus på ca. 500 hjemmesider på dansk, engelsk, tysk og fransk, som vi har gennemsøgt via Navicrawler for information, formål, holdningstilkendegivelse og geografisk tilhørssted for derefter at katego-risere dem efter disse informationer og illustrere dem via programmet Gephi. Dermed har vi udover de digitale metoder også benyttet os af en kvalitativ analyse og vurdering af vores hjemmesidekorpus.
Da EMF-kontroversen også omhandler standardisering og rådgivning spiller videnskabelige artikler en væsentlig rolle. Vi har konstrueret et korpus af ca. 3000 videnskabelige artikler, der behandler emner fra forskellige videnskabelige discipliner. Vi har importeret dem i Researchportalen 'Web of Science' for at studere citations- og fundingsmønstre.
Vi har undervejs afprøvet forskellige digitale værktøjer herunder, Issuecrawler, Lippmanian Device og Sciencescape, hvilket har bidraget til en større forståelse af netværket. Den endelige hjemmeside bærer dog primært præg af vores brug af Navicrawler, da vi har fundet dette redskab det bedst anvendelige til at illustrere, hvilke aktører, grupperinger og netværk, der eksisterer i denne kontrovers, og hvordan troværdighed, ekspertise og viden forhandles på tværs af kontroversens aktører.
Links:
Gephi: https://gephi.github.io
Navicrawler: Via internetbroweseren Firefox
Issuecrawler og Lippmanian Device: https://wiki.digitalmethods.net/Dmi/WinterSchool2015
Sciencescape: http://tools.medialab.sciences-po.fr/sciencescape/scopus2net.php